top of page

Ако Кожата ви е Суха и Неподхранена...

 

Сухата и неподхранена кожа е кожа, която има недостиг на липиди.

Дали това се дължи на климатичните промени (вятър, студ, слънце), на възрастта, на хранителния ви режим, на наследствени причини, в крайна сметка става въпрос за недостиг на Незаменими Мастни Киселини. Сухата и неподхранена кожа е фина, с почти незабележими пори. Тя е осеяна с множество бръчици особено в областта на околоочния контур и контура на устните. Тя не лъщи, а гримът стои доста дълго без да се разтече или повреди. Сухата и неподхранена кожа често "дърпа", често се зачервява при смяна на температурата (топло-студено) и има лишеи (сухи и люпещи се участъци) през зимата.

 

Ето и грижите, които трябва да полагате за сухата и неподхранена кожа - вашият ритуал за красота :

- Почиствайте лицето си с меки продукти без сапун, които не изискват изплакване, и които не премахват естествените липиди от кожата ви : за предпочитане са олиото за разгримиране, тоалетното мляко, а ако все пак решите продуктът да се отмива, нека това да бъде почистващ крем с отмиване или олио с отмиване.

- Тонизирайте кожата си с мен хидратиращ лосион, без алкохол, за да премахнете остатъците от грим и варовик от водата : термална вода или флорална вода.

- Използвайте околоочен крем съобразен с възрастта ви.

- Допълнете вашата рутинна грижа с подходящ серум, съобразен с нуждите на кожата ви : хидратиращ, успокояващ или анти-ейдж.

- Завършете ритуала си с поставянето на подходящ подхранващ крем - сутрин и вечер. За предпочитане са богати текстури, които ще подхранят кожата в дълбочина и ще намалят усещането за "дърпане" през целия ден.

- Един или два пъти седмично ексфолирайте лицето си с нежен гомаж, за да отстраните мъртвите клетки, след което поставете дебел слой от богата маска (подхранваща или анти-ейдж) ....

    bottom of page