• БИОЗОН.БГ

Гемотерапията, медицината на пъпките - приложима и за домашните любимци

Или лечение чрез стволовите клетки на растенията...

ГЕМОТЕРАПИЯ

Грижа за животните чрез силата на растенията


Гемотерапията, известна с ефективността си при хора, за съжаление е почти непозната за животните.

Ветеринарите или собствениците на домашни любимци знаят малко или почти нищо за регенериращите качества на „гемотерапията“, така ефикасна при животни, по-бърза, отколкото при хората. Астма, емфизем, ставни проблеми, стрес ... животните често имат същите проблеми като хората, въпреки, че физиологията им е различна.

Гемотерапията за животни се оказва, че лекува болестите на нашите любимци много по-бързо и трайно, отколкото хомеопатията или билките.


Регенериращите и лечебни свойства на гемотерапията се използват по същия начин, както при хората:

- При лечение, когато възникне проблем или се установи хронично състояние.

- За профилактика и годишни терапии, за забавяне на износването и стареенето на органите.

Поддържайте здрави домашните любимци и удължавайте живота им.


Към днешна дата не са установени противопоказания. Също така не са наблюдавани и странични ефекти.


Биозон - първият вносител в България на продукти от ГЕМОТЕРАПИЯТА
ГЕМОТЕРАПИЯ - Гемоекстракт Бреза

Но какво е ГЕМОТЕРАПИЯ? Нека припомним!

Фито-ембриотерапията е основана от белгийския лекар Пол Хенри през 60-те години и, продължавайки труда на последния, името "гемотерапия" окончателно е създадено от д-р Макс Тето за този нов дял на билколечението, който днес процъфтява, на базата на глицериновия мацерат от пъпки, корени, млади издънки на дървета, храсти или растения.

Този така наречен „обновен“ метод на фитотерапия представлява реална концентрация на информация, основана на използването на ембрионални тъкани във фаза на интензивно размножаване на клетките.

Истински растителен тотум, те носят потенциала за развитие, необходим на растенията с техните активни съставки като витамини, минерали, микроелементи, нуклеинови киселини в голямо количество, хормони и ензими за растеж ... Те съдържат целият възможен потенциал на бъдещите растения чрез концентриране на терапевтичните свойства на съответния.

Използването на ембрионалната тъкан дава възможност да се получат по-активни резултати, отколкото при традиционната употреба на растенията.


Думата "гемотерапия" от латинското "gemmæ" означава "скъпоценен камък" и "пъпка"; Терминът гемотерапия е избран за определяне на този нов метод на фитотепарията.

Мацератът се приготвя от свеж материал, чрез мацерация в изворна вода, органичен плодов алкохол и органичен растителен глицерин, като по този начин се получава вид концентрирана "тинктура", който след това се филтрира.

Хората има какво да учат от дървета за поведението, което трябва да имат по отношение на живота си. Ако човекът се интересува от дълбоката природа на дървото, дървото, в замяна, ще ни върне към себе си и към същественото!

Гемотерапията, наричана още "медицина на пъпките", е част от фито-медицина, все още непозната за широката публика, поради липсата на достъпна литература.


Как да използваме силата на растенията за нашите домашни любимци?


Начин на приложение на ГЕМОЕКСТРАКТИТЕ при животни /кучета, котки, коне/:


ДОЗИРОВКА при кучета и котки:

Дава се по 1 капка до 5 кг тегло и 1 капка на всеки 10 кг над него, в съд с вода, 15 минути преди хранене, в продължение на 21 дни.


ДОЗИРОВКА при коне:

50 капки, разредени в 1/2 литър вода.

Дават се по 10ml директно в дажбата сутрин и вечер, в продължение на 3 седмици.


Ще имате видим резултат, най-вероятно, още от първите дни.

Няма нужда да слагате повече какпи, защото така не засилвате свойствата. Водата, в която се слагат капките приема техните свойства.


Ето и някои пъпки и техните свойства...виж нашата ГЕМОТЕКА!

Бадем - Prunus amygdalus: Бадемовото дърво е древно дърво с признати ползи за стимулиране на бъбречната елиминация по нежен начин. Той нежно активира бъбречната система за елиминиране на токсините от тялото, препоръчва се при лечение на излишната урея. Идеален за дълготрайно лечение на терен.


Бреза - Betula pubescens: Мацератът от този вид бреза действа в дълбочина върху цялата храносмилателна система.


Розмарин – Rosmarinus officinalis: Розмаринът е мощен природен антиоксидант, той подобрява значително работата на мозъка, като се бори с последиците от стареенето.

За тонус, жизненост, розмаринът е общ детоксикиращ агент, който успокоява храносмилателната система и намалява крампите, подуването и запека


Липа - Tilia tomentosa: липата е дърво, известно с успокояващите си свойства, намалява тревожността и нивата на стреса.


Касис – Ribes nigrum: Касисът е полезно растение, известно от векове с многобройните си ползи, той е силнен антиоксидант, има мощни противовъзпалителни и антиревматични свойства, които ефективно облекчават всички видове ставни болки. Изключително добър за тетаболизма и целия организъм.

Успокоява болките в лигаментите, сухожилията, при изкълчване или остеоартрит.


Хвойна - Juniperus communis: Хвойната е мощен диуретик и естествен детоксикиращ агент.


Гикго Билоба - Ginkgo Biloba: Гинко Билоба със сигурност е известен със своите ползи за кръвообращението, освен това е мощен невро-протектор. Гинко Билоба запазва и стимулира способностите за памет и концентрация.

Къпина - Rubus fructicosus: Къпината е растение, което естествено се справя с проблемите на белодробната сфера и бързо освобождава дихателните пътища.


Смокиня, Ябълка, Малина, Лешник, Орех, Пектинова ела, Кедър, Червена лоза, Бъз, Кестен, Лимон, Маслина, Бял бор, Черна калина, Дъб, Ясен...


Може да се свържете с нас за консултация - 0890 202 303.

Очаквайте нашето разширено и подробно издание, свързано с ползите от гемотерапията и начините за нейното приложение.