top of page

Гемотерапията, медицината на пъпките - приложима и за домашните любимци

Актуализирано: 24.02.2023 г.

Гемотерапията, медицината на пъпките - приложима и за хората, и за домашните любимци

Или лечение чрез стволовите клетки на растенията...

ГЕМОТЕРАПИЯ - Грижа за животните чрез силата на растениятаГемотерапията, известна с ефективността си при хора, за съжаление е почти непозната за животните.

Ветеринарите или собствениците на домашни любимци знаят малко или почти нищо за регенериращите качества на „гемотерапията“, така ефикасна при животни, по-бърза, отколкото при хората. Астма, емфизем, ставни проблеми, стрес ... животните често имат същите проблеми като хората, въпреки, че физиологията им е различна и ето тук силата на гемотерапията може да дойде на помощ. Ще ви разкажем как малко по-късно.

Гемотерапията за животни се оказва, че лекува болестите на нашите любимци много по-бързо и трайно, отколкото хомеопатията или билките.


Лечебните свойства на гемотерапията

Регенериращите и лечебни свойства на гемотерапията се използват по същия начин, както при хората:

- използваме гемотерапия при лечение, когато възникне проблем или се установи хронично състояние;

- прибягваме до гемотерапия за профилактика и годишни терапии, за забавяне на износването и стареенето на органите.

Поддържайте здрави домашните любимци и удължавайте живота им със средствата на гемопрепаратите.Към днешна дата не са установени противопоказания. Също така не са наблюдавани и странични ефекти гемотерапията.


Но какво е ГЕМОТЕРАПИЯ? Нека припомним!

Фито-ембриотерапията е основана от белгийския лекар Пол Хенри през 60-те години и, продължавайки труда на последния, името "гемотерапия" окончателно е създадено от д-р Макс Тето за този нов дял на билколечението, който днес процъфтява, на базата на глицериновия мацерат от пъпки, корени, млади издънки на дървета, храсти или растения.

Този така наречен „обновен“ метод на фитотерапия представлява реална концентрация на информация, основана на използването на ембрионални тъкани във фаза на интензивно размножаване на клетките.

Истински растителен тотум, те носят потенциала за развитие, необходим на растенията с техните активни съставки като витамини, минерали, микроелементи, нуклеинови киселини в голямо количество, хормони и ензими за растеж ... Те съдържат целият възможен потенциал на бъдещите растения чрез концентриране на терапевтичните свойства на съответния.

Използването на ембрионалната тъкан дава възможност да се получат по-активни резултати, отколкото при традиционната употреба на растенията.


Думата "гемотерапия" от латинското "gemmæ" означава "скъпоценен камък" и "пъпка"; Терминът гемотерапия е избран за определяне на този нов метод на фитотепарията.

Мацератът се приготвя от свеж материал, чрез мацерация в изворна вода, органичен плодов алкохол и органичен растителен глицерин, като по този начин се получава вид концентрирана "тинктура", който след това се филтрира.

Хората има какво да учат от дървета за поведението, което трябва да имат по отношение на живота си. Ако човекът се интересува от дълбоката природа на дървото, дървото, в замяна, ще ни върне към себе си и към същественото!

Гемотерапията, наричана още "медицина на пъпките", е част от фито-медицина, все още непозната за широката публика, поради липсата на достъпна литература.

Гемотерапията въздейства върху естествените регулаторни процеси на нашето тяло, като регенерира, стимулира и дренира нашите клетки, като по този начин позволява дълбоко и глобално въздействие върху целия организъм.

Гемотерапия - как да използваме силата на растенията чрез гемоекстракти за нашите домашни любимци?


Начин на приложение на ГЕМОЕКСТРАКТИТЕ при животни /кучета, котки, коне/:


ДОЗИРОВКА при кучета и котки:

Дава се по 1 капка до 5 кг тегло и 1 капка на всеки 10 кг над него, в съд с вода, 15 минути преди хранене, в продължение на 21 дни.


ДОЗИРОВКА при коне:

50 капки, разредени в 1/2 литър вода.

Дават се по 10ml директно в дажбата сутрин и вечер, в продължение на 3 седмици.


Ще имате видим резултат от гемотерапията, най-вероятно, още от първите дни на приложение. Няма нужда да слагате повече какпи, защото така не засилвате свойствата. Водата, в която се слагат капките приема техните свойства.

Гемотерапията – ефикасна грижа за хората

Нека се върнем на пъпките и техните свойства. Общо взето действието на гемотерапията при животните е подобно на това при хората. Затова е добре да познаваме свойствата и действието на гемотерапевтичните препарати, за да ги прилагаме с успех.

Ето и някои пъпки и техните свойства...виж нашата ГЕМОТЕКА!

Гемотерапия бадем - Prunus amygdalus

Бадемовото дърво е древно дърво с признати ползи за стимулиране на бъбречната елиминация по нежен начин. Той нежно активира бъбречната система за елиминиране на токсините от тялото, препоръчва се при лечение на излишната урея. Идеален за дълготрайно лечение на терен.


Свойства на брезата - Betula pubescens в гемотерапията

Мацератът от този вид бреза действа в дълбочина върху цялата храносмилателна r отделителна система. Знаете ли, че сокът от бреза, или по-скоро мъзгата, сокът активира диурезата и елиминирането на органични отпадъци като пикочна киселина и холестерол.


Какво ни дава гемотерапията с розмарин – Rosmarinus officinalis

Розмаринът е мощен природен антиоксидант, той подобрява значително работата на мозъка, като се бори с последиците от стареенето.

За тонус, жизненост, розмаринът е общ детоксикиращ агент, който успокоява храносмилателната система и намалява крампите, подуването и запека


Гемотерапия – ползите, които ни носи липата Tilia tomentosa

Липата е дърво, известно с успокояващите си свойства, намалява тревожността и нивата на стреса. Липовият гемопрепарат е забележителен за дренаж на нервната система, гемотерапията от липа спомага за подобряване на съня, но и за увеличаване на неговата продължителност.Ролята на червена европейска боровинка Vaccinium vitis idaea в гемотерапията

Гемотерапията от червена европейска боровинка е прекрасно средство за третиране на проблеми в периода на пременопауза и менопауза, също така е известно, че помага на тялото да се бори с храносмилателни и уринарни разстройства; балансира чревния транзит.

Звездата на гемотерапията – пъпката от Касис - Ribes nigrum

Касисът е полезно растение, известно от векове с многобройните си ползи, той е силнен антиоксидант, има мощни противовъзпалителни и антиревматични свойства, които ефективно облекчават всички видове ставни болки. Изключително добър за метаболизма и целия организъм. Успокоява болките в лигаментите, сухожилията, при изкълчване или остеоартрит.

Но това не е всичко…Няма друго растение в гемотерапията, за което да е изписано повече, и за което да има толкова много научни изследвания.

Хвойната в гемотерапията - Juniperus communis

Хвойната е мощен диуретик и естествен детоксикиращ агент. Този гемопрепарат действа в дълбочина като общ тоник за организма. Мацератът от хвойна в гемотерапията помага елиминирането на пикочна киселина, урея, холестерол, кръвна захар.

Препоръчва се при атеросклероза, различни видове ревматизъм (хронично прогресиращ полиартрит). Гемотерапията от хвойна действа противовъзпалително на пикочно-половата система, при цистит, спомага за нормализиране на йонния баланс, разтваря камъни в бъбреците (оксалатни), намалява отока.

Гемотерапията от хвойна проявява тромболитично действие, облекчава разширените вени на крайниците, както и тези на хранопровода и стомаха. Поради свойствата си върху бъбреците се препоръчва при портална хипертония.

Препоръчва се и при ракови заболявания и особено за подпомагане на хора в терминална фаза.


Ползите на Глога - Crataegus monogyna в гемотерапията

Глогът е гемотерапия за нервната система и протектор на сърдечно-съдовата система; глогът е известен с това, че намалява нарушенията на съня, емоционалната лабилност, склонността към безпокойство; той и регулира и напрежението и способства за отпускането и релакса.


Ливански кедър - Cedrus libani – тази пъпка облекчава кожни проблеми, гемотерапияга от ливански кедър е изключително подходяща при суха, лющеща се и атопична кожа; известно е, че тази пъпка успокоява лигавицата на дихателната и храносмилателната система.

Значението на Гинко Билоба - Ginkgo Biloba за гемотерапията

Гинко Билоба със сигурност е известен със своите ползи за кръвообращението, освен това е мощен невро-протектор. Гинко Билоба запазва и стимулира способностите за памет и концентрация. Екстрактът от пъпки на гинко билоба действа като протектор и на кръвоносните капиляри. Намалява вискозитета на кръвта, като действа върху фактора на тромбоцитната агрегация. Тези противовъзпалителни качества на гемотерапията от гинко билоба са особено ефективни при третирането на арушения на периферното кръвообращение (напр. болест на Рейно, шум в ушите, нарушения на равновесието, диабет).


Къпина - Rubus fructicosus: Къпината е растение, което естествено се справя с проблемите на белодробната сфера и бързо освобождава дихателните пътища.


Черна черница - Morus nigra – известно е, че пъпката от черна черница и гемотерапията от нея има способността да регулира нивата на кръвната захар в кръвта; тази пъпка е изключително подходяща при хора с диабет, инсулинова резистентност и др.


Това далеч не е всичко относно гемотерапията и гемопрепаратите. Има още много други пъпки, които имат изключителна полза за хората и животните. Такива са: Смокиня, Ябълка, Малина, Лешник, Орех, Пектинова ела, Кедър, Червена лоза, Бъз, Кестен, Лимон, Маслина, Бял бор, Черна калина, Дъб, Ясен...

530 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page