top of page

Как да изберем АРОМА ДИФУЗОР ?


Арома дифузор, дифузор за етерични масла – какъв да бъде той ?

Искате да изберете бързо подходящ арома дифузор, който да ви хареса, без да се налага да четете дълги страници с описания и технически характеристики. Вие сте на точното място! Тук представяме различните видове дифузия и дифузори, красиви, елегантни, сигурни...

Нека започнем с една презентация за различните видове арома-дифузори и различните типове ДИФУЗИЯ. Известни са четири основни вида дифузия /разпръскване/ на ароматни молекули: ултразвукова дифузия, дифузия чрез небулизация, дифузия чрез студена вентилация и дифузия чрез меко затопляне.

ЧРЕЗ УЛТРАЗВУК

/студена „хидро“ и „арома“ дифузия/

Този начин на „студена“ хидро дифузия позволява, благодарение на ултразвука, сместта от вода и етерични масла да се превърне в една лека и въздушна микро мъгла от милиони ароматни молекули. Този вид дифузия е изключително безшумна и позволява и овлажняването на въздуха в помещението, който често пъти е изсушен или замърсен от климатици и други уреди. Запазени са всички свойства на етеричните масла!

Ултразвуковите дифузори да изключително подходящи и за бебешки и детски стаи. За бебета и малки деца, аромалампата трябва да е поставена в другия край на стаята, а не непосредствено до главата на бебето или детето. Дифузирайте около 30-60 минути преди лягане, след това изключете дифузора. Може да повтаряте до 4 пъти на денонощие. Така ще оздравите въздуха, ще пречистите атмосферата в стаята на вашето бебе или дете.

Важно е да се знае, че при бебетата етеричните масла трябва да се ползват умерено. Не е препоръчително да се слага аромалампа с масла в стаята на бебето до третия месец. Единственото чистото масло от ванилия може да се накапва в аромалампата на вашето новородено /по 3 капки/. За дифузия на други етерични масла преди 3 месеца на бебето се консултирайте с вашия педиатър. Ето и един интересен факт - във Франция, в много болници дифузират етерично масло от ванилия в кувьозите, за да ароматизират нежно въздуха и да подобрят подобрят дихателния ритъм на недоносеното или болно бебе.

ЧРЕЗ НЕБУЛИЗАЦИЯ

/сухо раздробяване на ароматните молекули на маслата/

Този процес на студена дифузия /класически и най-стар метод - Venturi/ без вода запазва всички полезни свойства на етеричните масла. Чрез въздух масло се превръща в мъгла, която се разпространява в атмосферата. Въздухът се ароматизира бързо, трайно и силно.

Тези дифузори се препоръчват когато искате да ароматизирате по-големи помещения /с един дифузор може да се ароматизира помещение до 100 м2/, или когато искате да се лекувате с етерични масла.

При тях дифузията е суха, т.е. те не овлажняват допълнително въздуха, не действат като овлажнители. Аромалампите за студена дифузия може да се използват успешно за обеззаразяване на помещенията, за премахване на бактерии, акари, вируси, плесен и други.

Препоръчително е да се включват за около 30 минути по два пъти дневно, което е напълно достатъчно за действието на етеричните масла.

ЧРЕЗ СТУДЕНА ВЕНТИЛАЦИЯ

Това са така наречените "терапевтични", или "сухи" дифузори. Студената вентилация позволява ефективно и бързо разпространение на етерични масла. „Взривът“ на въздух задвижва етерични масла в микрочастиците атмосферните подпорни всички негови свойства, защото маслото не се загрява.

ЧРЕЗ МЕКО ЗАТОПЛЯНЕ

Лесен и евтин начин за дифузия, който позволява, благодарение на меката топлина, която излъчва, да се постигне максимално „разкритие“ на маслата, като се запазят техните благотворни свойства. Дифузорите от този тип са дискретни и безшумни.

Много важно е да се използват 100% чисти етерични масла, с доказан ботанически и химически състав. Така създавате една здравословна атмосфера във вашия дом.

За тези, които искат да получат още по-подробна информация относно предлаганите от нас дифузори сме на разположение. Пишете ни, или се обадете, ще ви консултираме с най-голямо удоволствие. Освен това, ако имате желание ще ви направим и демонстрация на всеки един от предлаганите модели.

Вие търсите дифузор:

- лесен за употреба

- на добра цена

- с красив дизайн

- с голяма мощност

- който може да вземете навсякъде ...

...Разгледайте нашите предложения , изберете подходяща арома композиция, или създайте своята собствена и се насладете на неповторимата атмосфера, която ще създадете с Вашия дифузор.

Очаквайте скоро и нашите идеи за аромакомпозиции, които ще може да приготвите сами с нашите етерични масла.

1986 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page