top of page

Отново на училище, но...без въшки!


Навън е още лято, но дойде ли септември започваме усилено да мислим за началото на новата учебна година.

Наред с приятните емоции от срещата с приятелчетата от класа идва и притеснението от вероятността нашите деца да "пипнат" някоя въшка и да завъдят гниди...

Спокойно, вече имаме мощно оръжие срещу паразитите - ЕТЕРИЧНИТЕ МАСЛА!

Въшките са често срещано явление когато сме в социална среда и когато децата и ние усилено общуваме по между си.

Знаем ли какво представляват въшките и гнидите и защо ни сърби?

Въшките са паразити, които се хранят с кръвта на своя домакин, и то по 5 пъти на ден! Звучи ужасяващо...но е факт. Това кръвосмучане предизвиква сърбеж, зачервяване и понякога и ранички.

Женските може да снесат до 100 яйца по време на своя живот, а на яйцата, наречени гниди, им трябват само 10 дни, за да се развият и да станат на свой ред ВЪШКИ!

Трябва да се действа бързо, а средствата, които ползваме да са ефикасни, а ако може и безопасни за нас и нашите деца.

Как да познаем, че детето ни има въшки?

Първият признак е честото чесане по главата...това е сигнал, който подсказва, че веднага трябва да го проверите. Може да го срешите с фин гребен, за да видите дали ще изпадне някой паразит от косата, или просто да проверите любимите скривалище на тези гадинки: зад ушите, в слепоочията и на тила.

Вторият признак е, ако намерите гниди в косата. Те приличат на пърхут, но не падат толкова лесно, защото са здраво захванати на косъма.

Какво да предприемем?

Най-напред трябва да направите всичко възможно ефективно да елиминирате въшките с подходящ и сигурен препарат против въшки, който обаче да не е агресивен за скалпа и косата. Такива са лосионите, които съдържат етерични масла.

Някоито етерични масла са доказали своята ефективност срещу въшките и техните яйца, гнидите.

Биохимичният състав на тези масла е мощно оръжие срещу този вид паразити. Такива са: чаеното дърво, лавандина, истинската лавандула, гераниума, палмаросата и други. Техните молекули убиват паразитите, но не вредят на кожата, не са невротиксични за човека, нямат вредни силикони и други петролни продукти.

Добре подбраните синергии от етерични масла гарантират бърз ефект, за няколко минути убиват въшките и гнидите. как се случва това? Ароматните молекули, които се съдържат в тези бактерицидни масла задушават паразитите и техните яйца, като спират притока на кислород и така гарантирано ги унищожават.

След това само трябва да срешите косата с фин гребен и ....готово! След седмица повторете операцията, а после може да поддържате "чистотата" на главата с лосион, с цел превенция от повторна поява на неканените гости.

83 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page