top of page

Как ароматерапията може да допринесе за интимния комфорт при жената?


Знаете ли, че етеричните масла са изключително подходящи и се препоръчват, за да се запази равновесието в гинекологичната сфера, както и да се подобри интимният комфорт на жената.

Те са приятни за ползване, тъй като имат деликатен аромат, освен това успокояват възпаленията и сърбежа в интимната област, и не на последно място спомагат да се подобри локално и имунитета.

Въпреки че етеричните масла са изключително интересни за всяка жена, тъй като спомагат да се възстанови или запази крехкото равновесие на интимната област, трябва да бъдем изключително внимателки, когато ги ползваме, защото те може да раздразнят лигавицата и нежната кожа, когато не се ползват по предназначение или в указаните пропорции.

Трябва да запомните едно, ползвайте етеричните масла за интимна хигиена винаги силно разредени!

Накрая ще ви предложим и една проста рецепта, която може да прилагате при интимен дискомфорт, но нека първо ви дадем няколко съвета, които ще ви помогнат да се чувствате добре като жени:

1/Избягвайте сапуните съдържащи синтетични суровини, защото те дразнят лигавиците на интимната област и предизвикват възпалителни огнища. Нежен измивен продук за интимна хигиена, или дори добър сапун АЛЕПО е достатъчен, за да поддържате нужната хигиена, максимум 1 път на ден;

Не трябва да използвате прекалено алкални сапуни, такива с рН над 7. Физиологичното рН на лигавицата в тази зона е киселинно! Така се създава щит срещу патогенните бактерии. Използването на интимни продукти с алкално рН е само за моментите, в които има възпаление!

2/Избягвайте прекалено тесните панталони и клинове;

3/ Ако използвате тампони по време на менструалния си цикъл трябва да ги сменяте на всеки 5 часа, задължително, а освен това се стремете те да бъдат от органичен памук; такива тампони може да намерите в био магазините и био-щандовете в големите вериги;

4/ Ако приемате антибиотици вземайте про- и пребиотици, за да запазите равновесието на вагиналната флора;

5/ Не правете непрекъснато лазерна епилация на интимните части, защото космените фуликули участват в „смазването“ на интимната зона, чрез секрецията на себум;

6/ Яжте пълноценни храни, ако имате недостиг на витамини и минерали си ги набавете чрез подходящи хранителни добавки, специално създадени за жени.

Антиоксидантите също играят важна роля за нашето интимно здраве!

7/ Ако се сдобивате често с гъбички имайте предвид, че това е сигнал за нещо по-сериозно. Трябва да вземете този предупредителен знак под внимание.

Гъбичките може да бъдат придружени от по-сериозни възпаления като папилома вирус, трихомонас и други.

И така, как етеричните масла може да спомогнат за интимен комфорт у всяка жена?

Ароматерапията може да е от голяма полза за пъддържане на здравословна интимна среда. Чрез DIY жестове в ежедневието вие може да предотвратите или потушите редица неприятни симптоми, които нарушават равновесието на тази област.

Започнете да използвате във вашето ежедневие етеричното масло от чаено дърво !

Как? Като добавяте по 1 капка от него в интимния си шампоан, ако усетите парене или сърбеж в интимната област.

Етеричното масло от чаено дърво регулира бактериалната флора, като не позволява превес на потенциално лошите бактерии, както и на кандида албиканс, освежава и пречиства тази зона, подсилва имунитета в гениталната област.

Другото масло, изключително подходящо при проблеми и възпаления в интимната област е маслото от египетски здравец. Много интимни сапуни и продукти за интимна хигиена съдържат това масло, то е истинска панацея при възпаления на чувствителните зони.

Ако имате въпроси може да се обърнете към нас за по-подробна консултация касаеща женското здраве. При нас ще получите професионален съвет.

Не чакайте да стане прекалено късно, за да вземете мерки за вашето здраве. Правете редовна профилактика, защото тя спасява живот!

756 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page