top of page

Специална Програма за Млада Кожа и Акнеична кожа...

 

Младата и акнеична кожа е такава заради хиперсебореята, а това е прекомерно производство на себум и хиперкератоза, която запушва порите и води до появата на комедони. Акнето засяга предимно млади хора от 13 до 20 години. Кожата е дебела и порите са много видими. Тя блести непрекъснато дори и след почистване на лицето. Гримът не държи дълго и се разтича, губи и своя цвят през деня (вследствие окисляване). Текстурата на кожата е неравномерна и има много комедони по лицето, гърба и деколтето: черни точки, пъпки, микрокисти

Ето и правилните навици, които трябва да придобиете при грижата за акнеична кожа :

- Разгримирайте лицето си с мицеларна вода, след това го почистете с пречистващ продукт с изплакване : гел или почистващ мус.

- Тонизирайте лицето с пречистващ лосион, за да премахнете следите от грим и нечистотия : пречистващ лосион и стягащ порите лосион.

- Завършете процедурата с полагането на лек крем или флуид сутринта, и третиращ продукт, който има цикатризиращо действие вечерта. Може да добавите няколко капки адаптирано етерично масло : етерично масло от Чаено Дърво, Здравец или Лавандула. 

- Един или два пъти седмично ексфолирайте лицето се с мек гомаж, за да премахнете мъртвите клетки и нанесете пречистваща маска, за да регулирате секрецията на себум и да изсушите несъвършенствата. Внимание, не правете ексфолиране прекалено често, за да не засилите секрецията на себум и да омазните още повече вашата кожа.

bottom of page