top of page

Ако Кожата ви е Чувствителна ...

 

Чувствителната кожа е по-уязвима от външни агресии и реагира бурно, това се дължи на нарушената функция на кожната бариера. Чувствителността може да се отрази на всички типове кожа, включително на мазната и комбинирана кожа: това е състояние на кожата, а не тип кожа. Чувствителната кожа е тънка и зърнеста. Тя често се характеризира със зачервяване и ранички. Това и създава дискомфорт и тя реагира веднага спрямо промените в климата: зачервявания, изтръпване. Тя показва непоносимост към много козметични продукти и може да направи алергични реакции: дразнене, пъпки, внезапен сърбеж.

Рутинни грижи, подходящи за чувствителна кожа: За всичко, изберете хипоалергенни продукти: без аромат и без етерични масла.

- Почистете лицето си с продукти без отмиване и без сапун: разгримиращо олио, тоалетно мляко, мицеларна вода.

- Тонизирайте кожата си с лек успокояващ лосион без алкохол, за да се премахнат всички следи от грим и варовик: термална вода, флорална вода.

- Изберете и подходящ крем за околоочния контур, спрямо вашата възраст и нужди.

- Допълнете грижа за кожата с полагането на подходящ серум според вашите нужди: овлажняващ, успокояващ, матиращ или против стареене.

- Завършете с полагането на подходящ крем сутрин и вечер, като се стараете да избирате продукти без етерични масла и с богати текстури, които ще намалят чувството на дискомфорт и зачервяване през деня.

- Веднъж седмично, ексфолирайте лицето си с лек гомаж, за да отстраните мъртвите клетки на кожата и нанесете дебел слой овлажняваща или успокояваща маска.

bottom of page