top of page

Специална Програма за Третиране на Мазната Кожа...

 

Мазната кожа е такава поради прекомерната секреция на себум, тя е дебела, порита са видими.

Тя може да е такава заради хормоните, или лечение с медикаменти, заради климата (топлина и влага), заради замърсяването и смога или поради това, че сте ползвали неподходяща козметика. Мазната кожа лъщи, особено на T-зоната : чело, нос и брадичка. Гримът трудно се задържа в добро състояние върху нея, разтича се и променя цвета си през деня (оксидира). Кожата има комедони (черни точки, пъпки). Тя има много по-малко бръчки от сухата кожа, но за сметка на това бръчките са по-дълбоки.

 

Ежедневна рутинна грижа за мазните кожи :

- Почиствайте лицето се с леки продукти с или без измиване: мицеларна вода, почистващ гел, почистващ мус. За по-дълбоко почистване използвайте мека четка или гъба KONJAC.

- Тонизирайте лицето си с пречистващ лосион, за да премахнете остатъците от грима и варовика от водата : пречистващ лосион, флорална вода.

- Използвайте околоочен крем съобразен с възрастта ви.

- Допълнете вашата рутинна грижа с подходящ серум, съобразен с нуждите на кожата ви : хидратиращ, успокояващ, матиращ или анти-ейдж.

- Завършете с поставянето на лек с сутрин, и балансираща и третираща грижа вечерта. Избягвайте богатите текстури, които биха могли да бъдат комедогенни. Може да добавите към крема няколко капки етерично масло, подходящо за мазни кожи : етерично масло от Чаено Дърво,  Розмарин или Лавандула.

- Един или два пъти седмично, ексфолирайте лицето се с мек гомаж, за да отстраните мъртвите клетки, след което нанесете пречистваща маска, за да абсорбира излишъка на себум и да намали комедоните.

Внимание, много важно е да не прекалявате с гомажа, да не го правите често, защото рискувате да засили секрецията на себум и да омазните още повече вашата кожа.

    bottom of page