top of page

Какво е Layering - Лейъринг в козметиката ?


Лейъринг, или козметика на пластове...

Както в модата, така и в козметиката напоследък, все по-често, се заговори за т.нар. лейъринг или грижа за красотата на пластове...Това ли е новата мода? Не, това е нещо познато от векове при японците, това е "японската техника за перфектна кожа", позната още от древността като ритуала SAHO, източника на безкрайната красота.

Какво представлява САХО и кои са неговите стъпки? Сахо е древен ритуал за грижа за красотата и "виновник" за порцелановата кожа на японските жени от незапомнени времена, който се състои в наслагване на продукти за красота с цел постигане на оптимален ефект върху кожата...

Двойно почистване - Двойна хидратация - Двойно нанасяне на продуктите

Този ритуал за красота се състои от шест основни фази: 1. Разгримиране и лицев масаж с олио или почистващо средство на основата на масло 2. Измиване с подходящ продукт /два пъти седмично и ексфолиране/и изплакване на лицето с вода 3. Хидратиране с лосион /около 1 мл е достатъчен/ 4. Поставяне на подходящ серум, в зависимост от специфичната нужда на лицето /2-3 капки са достатъчни/ 5. Грижа за околоочния контур 6. Подхранване и хидратиране на кожата чрез подходящ крем или емулсия, в зависимост от нуждите на вашата кожа /около 0.5 мл са достатъчни/

Всички тези стъпки целят да почистят кожата в дълбочина, да стимулират нейното възпроизводството, да възвърнат младостта й и да върнат нейното сияние.

Защо двойното почистване е толкова важно?

Най-напред - какво точно трябва да почистим от лицето и деколтето ?

- грима

- излишния себум

- потта

- нечистотии и бактерии

- мъртвите клетки

Всички продукти на основата на олио и мазни емулсии като тоалетни млека, олио за разгримиране и други, почистват грима и денатурирания себум, който сме "произвели" през деня.

Продуктите на водна основа и продуктите които почистват с измиване се грижат за отстраняването на бактериите, нечистотийте от въздуха, потта и мъртвите клетки.

Хидратацията - основна стъпка към красивата кожа!

Основният елемент при хидратирането на кожата е лосиона /и серума, който се поставя след него/. Лосионът помага по-добре да бъде нанесен след това крема или емулсията, а и зарежда кожата с влага и витамини.

Емулсиите и кремовете подхранват кожата, за да може тя да разкрие истинската си прелест...

За максимален ефект полагайте подхранваща маска поне 1 път в седмицата /около 7 мл са достатъчни/. Не забравяйте устните, и те се нуждаят от ежедневна хидратация. Ето един лесен трик: богато намажете устните си вечер, преди лягане, с масло от карите. Ще се учудите от ефекта на сутринта - подхранени, плътни и хидратирани...

И разбира се, най-накрая може да нанесете матираща грижа и тониран воал, за да направите кожата сияйна и озарена.

В следващите седмици на страниците на блога на BioZone.bg ще направим няколко лейъринг програми, подходящи за различните типове кожа.

95 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page