top of page

Слюнката от охлюв...Мания или Вълшебство?


Био марката HELIXIUM ни помогна да повдигнем завесата и разкрием защо истинската слюнка от охлюв е толкова полезна за нас.

Гликоконюгатите на Helix aspersa muller може да звучат като нещо сложноa но истинската дефиниция е проста: слюнка от охлюви. Най-добрата естествена съставка за кожата.

По-конкретно, слюнката от охлюви е основната съставка в натуралната козметика, която популярно е наречена "крем от охлюви".

Разбира се, слюнката вероятно е последното нещо, което бихте искали да поставите върху кожата си, но кремът от охлюви всъщност се използва като мощно средство за красота и е известен със способността си да намалява възпаленията и зачервяването, да стимулира регенерирането на кожата и да поддържа оптимални нива на влагата в нея.

Ето и малко история...Как се е появил кремът от охлюви

Използването на слюнка от охлюв за подобряване на състоянието на кожата датира още от древна Гърция, където известният лекар Хипократ е предписвал счупени охлюви и кисело мляко като начин да се излекува кожата от възпаление.

В наши дни употребата на кремове от охлюви започва, когато чилийските фермери, които обработват охлюви за френския пазар, забелязват, че кожата им става видимо по-гладка след съприкосновението им с тези мили животинки.

Днес слюнката от охлюви е тайната съставка, открита от тези земеделски производители, която се събира, за да се произведе кремът от охлюви, без да се налага да се мачкат и убиват.

Нека си зададем и въпроса ЗАЩО СЛЮНКАТА ОТ ОХЛЮВ Е ТОЛКОВА ИНТЕРЕСНА ЗА КОЖАТА

Секретът от охлюв има двойна функция, когато се прилага върху човешката кожа:

* от една страна тя стимулира образуването на колаген, еластин и дермални компоненти, които предотвратяват и заличават признаците на стареене,

* от друга страна тя намалява вредите, причинени от свободните радикали, които водят до преждевременно стареене на кожата - действа като анти-оксидант.

Външният вид и качеството на охлювите варират в зависимост от условията на живот на охлювите, сезона и хранителните източници. Тези фактори трябва да определят качеството на слюнката и следователно на продуктите, направени с нея. Това е причината на пазара да има толкова разнородни продукти, с различен ценови клас. Внимателно изберете вашия, за да не останете разочаровани!

ОРГАНИЧНАТА СЛЮНКА ОТ ОХЛЮВ – БЕЗОПАСНА И ЗА ОКОЛНАТА СРЕДА И ЗА КОЖАТА – ЗАЩО?

1/ Защото методът на екстракция е БИОЛОГИЧЕН, без насилие за животното! Охлювите получават толкова трева, колкото им се иска, и то, от био земеделие.

Охлювите на Хеликсиум не са за „еднократна употреба“!!!

Те живеят на открито, подхранват се с био храни - зърнени култури и растения от органично земеделие. Освен това стриктно се спазват сезоните при извеждане на охлювите на паша. Отделената слюнка се събира ръчно, с микро пръчици, като задължително се запазва животното, без да бъде наранено или стресирано. Така няма токсини в самия екстракт.

Тук е мястото да кажем, че в повечето случаи слюнката от охлюв се добива чрез пускане на охлювите в центрофуги с разтвор от натриев хлорид, което покачва техния адреналин и ги кара на слюноотделят, но този екстракт е наситен с хормон на стреса и други токсични за човека субстанции, който след това ние поемаме заедно с крема, с който се мажим!!! Поради тази причина трябва да се обръща огромно внимание на начина на отглеждане на животните и на начина на добиване на екстракта.

2/ Защото екстрактът се съхранява в условия, които гарантират качествата на слюнката, след като бъде вложена в крема – филтриране с физични методи, и след това дълбоко замразяване, без никакви допълнителни добавки. Така се запазват липо и водо-разтворимостта на екстракта и се гарантира 100% ОРГАНИЧЕН ЕКСТРАКТ ОТ ОХЛЮВ.

Запомнете: Слюнката от охлюв НЯМА МИРИС, НИТО ЦВЯТ! Такива се появяват при некачественото и обработване и съхранение.

Лабораторията на ХЕЛИКСИУМ разполага със системи за филтриране от най-висок клас, със съвременна технология за тангенциална филтрация, която ни помага да се добие продукт с най-високо ниво на чистота и значително да се увеличи обема на произвоздтво. Освен това съхранението се осъществява според най-високите стандарти за контрол на качеството.

3/ Защото съставът е уникален!

Охлювите на Хеликсиум се отглеждат в Югоизточна Франция. Те се хранят с Биологична храна (Тайната на висококачественото производство на охлюви). Екстрактът се събира на ръка с микро-пръчици без химикали, без стимулационни соли и без решетъчни „пътеки“. Ние подхождаме с уважение към животните.

Състав на екстракта от охлюв на ХЕЛИКСИУМ.

HPLC метод / метод с високоефективна течна хроматография/

Алантоин 12,73%, гликолова киселина 5%,

Хиалуронова киселина, Протеогликани 33,20%

Колаген, 5%,

Еластин, 4,33%

БЕЗ консерванти: парабени, БЕЗ феноксиетанол, БЕЗ глидант, БЕЗ ФОРМОЛ

Екстрактът от охлювен секрет съдържа едни от най-ценните за кожата биологично-активни вещества - колаген, еластин, алантоин, витамини и гликолова киселини в съотношение, прецизно балансирано от самата природа.

Той допринася за подпомагане на регенеративните процеси на кожата, възстановяване на еластичността и мекотата и запазване на хидробаланса.

• Колагенът и еластинът правят кожата по-здрава и гладка, спомагат за производството на съединителна тъкан.

• Алантоинът ускорява образуването на колаген, активизира естествените оздравителни процеси и подмладява кожата. Той има и успокояващо действие върху кожата.

• Витамините А, С и Е са мощни антиоксиданти, които задействат естествените оздравителни процеси и допринасят за добрия вид на кожата. Витамините А, С и Е подсилват клетъчните мембрани, ограничават загубата на вода от клетките, подхранват и омекотяват кожата.

• Гликоловата киселина действа като пилинг – нежно премахва мъртвите клетки, отпушва порите, регенерира клетките и запазва хидратацията.

СЛЕДВА ПРОДЪЛЖЕНИЕ...

136 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page