top of page

Да се погрижим за кожата през зимата като за "пашкул"...

Актуализирано: 11.10.2019 г.


През зимата кожата е отражение на природата ... в летаргия. Животът е забавил своя ход, метаболизмът намалява, периферното кръвообращение отслабва.

Студът, вятърът, снегът атакуват роговия слой на крехката и суха кожа. Допълнителните "термични атаки" от климатици и парно могат да доведат и до лющене.

BioZone.bg съвети за грижа за кожата през зимата

Кожата се "затваря", за да се запази вътрешната топлина на тялото.

Без слънчева светлина, витамин D се усвоява по-трудно от организма, което обяснява забавянето на обновяването на клетките и загубата на блясък. Епидермисът, както и почвата си "почива" през зимния сезон.

За да може вашата кожа да се справи с всичко това, трябва грижите, които полагате за нея да са подходящи, и докато тя "зимува", вие трябва да и предоставите всичко необходимо, за да може да се бори с несгодите на времето и признаците на преждевременно остаряване.

Коя е Печелившата Програма?

Свръх подхранване на кожата независимо от несгодите на сезона. Не трябва да се предприемат агресивни процедури, а само дълбоко подхранващи и "галещи" маски, кремове богати на липиди /за всички типове кожа/, без да се пренебрегват и останалите части на тялото: устните, ръцете и краката.

През зимния период, специалистите на BioZone.bg съветват: избягвайте честите гомажи и пилинги, защото те могат на направят кожата ви чувствителна. Най-добре "замразете" тези процедури и изчакайте по-топлото време, без резки температурни амплитуди, за да ги подновите.

За почистване на мъртвия слой клетки ви препоръчваме хипоалергичната козметична ръкавица Lapiglove или гъба Конжак, с която ще отстраните нечистотиите и ще ексфолирате нежно вашата кожа.

BioZone.bg препоръчва следните текстури за зимния период: За да бъдат ефикасни в зимни условия, продуктите, които трябва да ползвате е желателно да бъдат със следните формули : серуми, колд кремове, « обвиващи » кремове ( от типа « вода в масло »), подхранващи балсами…

Нашите експерти ви дават няколко съвета, които ще ви помогнат да поддържате в добро състояние вашата кожа в студеното време.

Зимата е сезонът, през който трябва да се поглезите с маски, които ще подхранят епидермиса с ценни вещества, и съставки които ще запазят липидното му равновесие.

Препоръчваме ви да се възползвате и от благотворното влияние на маслата, подходящи както за кожата на лицето, така и за ръцете, косата и тялото: масло от карите, масло от таману, масло от арган, масло от сладък бадем, масло от авокадо, пореч...

Ето и една лесна рецепта, която ще ви помогне да предотвратите сухотата и дърпането, които причинява студа на вашата кожа:

Емулсия с био масло от карите /ший, шеа/: лесно е, смесете една супена лъжица растително масло по избор, една супена лъжица масло от карите и една супена лъжица успокояваща флорална вода от роза или портокалов цвят.

През най-студения период на годината е от първостепенно значение да обърнете особено внимание на подхранването, хидратацията и предпазването на епидермиса от вредното въздействие на температурните промени.

Подбирайте старателно и храните, които консумирате през зимата.

Съветваме ви да пиете много чай и топли напитки и настойки. Хапвайте мед и други пчелни продукти, така ще подсилите имунната си система и ще бъдете по-резистентни към вирусите и настинките.

В крайна сметка, Зимата също има своите очарования...

40 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page