top of page

Интересни факти за състоянието на кожата през есента...


Свикнали сме в началото на всеки сезон да получаваме напътствия и съвети как да се грижим за своята кожа, било то лице или тяло.

Запитвали ли сте се обаче как се променя нашия организъм през всеки сезон, и защо?

В следващите редове ще се опитаме да ви дадем малко по-интересно обяснение на процесите, които започват в тялото ни с настъпване на студените дни.

Как биологичният цикъл на сезоните променя състоянието на нашата кожа?

Златните багри на есента и аромата на печени кестени по улиците е неустоим...да, есента е тук...

Така както полето, морето, дърветата и животните реагират на смяната на климатичните условия, така се променя нашия организъм и неговите нужди през различните периоди на годината...листата пожълтяват и започват да падат, хиберниращите животни трупат храна и се готвят за зимен сън, природата забавя своя ритъм.

Всичко това се случва и в нашето тяло, за да живеем в хармония с природата ние трябва да и се подчиним и да послушаме това, което тя ни нашепва.

Есента е преходен период и често пъти, през това време на годината, организмът ни е подложен на стрес, дори без да го осъзнаваме. След приятния летен загар, кожата ни започва да избледнява и да се опита да възвърне предишния си вид, това обаче в повечето случаи е съпътствано от сухота, зачервявания, отпускане, белене...

Дааа, кожата ви, а и цялото ви тяло имат нужда от ДЕТОКС, както отвътре, така и отвън!

Кожата през есента има нужда да бъде почистена в дълбочина, както и целия организъм, тя е натрупала токсини, от които трябва да се "отърве". Започнете с балансираното хранене, като наблегнете на плодове и зеленчуци, които създават алкална среда в организма. Има много статии по темата и ние няма да се спираме на това.

#ДЕТОКС ЗА КОЖАТА - добре почиствайте ежедневно вашата кожа с подходящия продукт: мицеларна вода, двуфазна емулсия, хидролат, тоалетно мляко за лице, масло за почистване

#ДЕТОКС ЗА ОРГАНИЗМА - направете есенно пречистване отвътре, начините за това са многобройни, ние ви предлагаме чай, зелена глина или етерични масла, които смесени по подходящ начин са идеални за целта.

Вашата кожа има нужда от специфични грижи!

Понижаването на температурите и застудяването дават отражение върху нашия външен вид, най-вече върху кожата. Тя става суха, започва да се люпи, може да се появят зачервявания и възпаления. През този сезон тя има нужда от качествено ексфолиране и дълбоко подхранване.

#ГРИЖА ЗА ТЯЛОТО - покрай грижите за кожата на лицето често пъти оставяме на втори плат кожата на нашето тяло, ръцете, стъпалата...не забравяйте че и те се нуждаят от добри грижи, и те са част от нас :)

Вие и кожата ви имате нужда от релакс и здравословен сън!

Знаете ли, че докато спите кожата регенерира най-добре. Подберете правилния нощен крем, както и продукт за подхранване на тяло, не забравяйте да създадете и уютна атмосфера, в която да се отпуснете и да се отдадете на приятни занимания и почивка.

И не забравяйте ГОЛЯМАТА ДОЗА СМЯХ, за да бъдете винаги в добро настроение...

54 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page