top of page

Ако Кожата ви е Суха и Дехидратирана...

 

Сухата и дехидратирана кожа е кожа, на която липсва вода.

Това е състояние на кожата, което може да засегне всеки тип кожа, дори и най-мазната. Дехидратацията се дължи, често пъти, на външни фактори : климат(вятър, студ, слънце), варовита вода, използване на неподходящи козметични продукти. Това може да се дължи и на лошо и непълноценно хранене, липса на прием на вода, лечение с медикаменти. Сухата и дехидратирана кожа е доста тънка, с едвам видими пори. Тя има фини стрии в горната част на скулите или отстрани на бузите, понякога и на челото. Тя не лъщи, а гримът стои дълго без да се развали. Ако кожата е много дехидратирана тя опъва, може и да се обели (като крокодил).

 

Ето какъв е ритуалът за красота, който трябва да имате при третиране на сухата и дехидратирана кожа :

- Почиствайте кожата си с меки продукти, които не я изсушават, с или без отмивана, няма значение, но задължително без сапун : олио за разгримиране, мицеларна вода, почистващ мус.

- Тонизирайте кожата си с мек хидратиращ лосион, без алкохол, за да премахнете остатъците от грим и варовик от водата : термална вода, флорална вода, тонизиращ лосион.

- Използвайте околоочен крем съобразен с възрастта ви.

- Допълнете вашата рутинна грижа с подходящ серум, съобразен с нуждите на кожата ви : хидратиращ, успокояващ, матиращ или анти-ейдж.

- Завършете ритуала си с поставянето на подходящ хидратиращ крем - сутрин и вечер, за предпочитане са текстури, които са богати на вода, и с които ще избегнете дехидратацията и усещането за претопляне през деня. Ако имате смесена кожа изберете лека текстура, ако имате суха кожа изберете богата текстура.

- Един път седмично ексфолирайте кожата си с нежен гомаж, за да премахнете мъртвите клетки и нанесете на дебел свой хидратираща маска.

- И помнете, трябва да пиете минимум 1,5 л вода на ден.

bottom of page