top of page

Нека обърнем внимание на кожата си през зимата!

Актуализирано: 10.04.2023 г.

Кожата през зимата е доста уязвима и има нужда от специални грижи

Какво трябва да знаем?

През зимата студът, вятърът и рязката смяна на температура /от топло на студено и обратно/ изсушават кожата и я правят чуствителна и много уязвима.

Важно едобре да я предпазите и да я подхраните, за да предотвратите изсушаването, което може да доведе до появата на цепнатини и рани, особено по устните и ръцете, местата кожата е изключително фина и нежна.

bio producti za grija za kojata

Добрата хидратация е важна, за да бъде кожата ви в добро състояние и да предпазите от стареене.

Първата важна стъпка през зимата трябва да бъде: ХИДРАТАЦИЯ ОТ ГОРЕ ДО ДОЛУ!

Ето няколко важни етапа от ритуала за грижа за кожата през студения пероид

Първо - Предпазете лицето си

Тъй като кожата на лицето не е защитена и е подложена на агресията на зимата, тя може да започне да опъва, да се зачервява и да ви щипе.

Всяка сутрин нанасяйте хидратиращ крем, съобразен с типа на вашата кожа /направете ТЕСТ ЗА ТИПА КОЖА/. Не забравяйте шията и деколтето, нежни зони, които са подложена на механично въздействие в следствие търкане от шалове и високи яки.

Вечер, подхранвайте вашата кожа с регенериращ нощен крем, за да я успокоите и да компенсирате загубата на влага поради излагането на студен въздух или отопление през деня, както и рязката промяна в температурата.

Задължително почиствайте лицето с подходящ продукт, изберете го според вашите нужди и предпочитания: крем за почистване, олио за почистване и разгримиране, мус, мицеларна вода или тоалетно мляко. Изборът от био почистващи продукти за лице е огромен – решението е ваше!

Не забравяйте устните - те са подложени на най-голяма агресия в студеното време. Те са с изключително фина кожа, нямат жлези с мастна секреця, напукват се и често стават болезнени и раздразнени. За да ги предпазите нанасяйте без никакво колебание, по няколко пъти на ден, балсам за устни или чисто масло от КАРИТЕ, манго или авокадо. Така ще запазите тяхната мекота и ще бъдат защитени и ходратирани.

Второ - Подхранете тялото си и си създайте здравословни условия в къщи и в офиса

Студът, отоплението /парно и климатици/, сухият въздух, разликата в температурите и търкането на дебелите зимни дрехи изсушават нашата кожа. От цялото тяло, след устните, най-чуствителни към изсушаването са вашите крака, тъй като там има най-малко мастни жлези, отговорни за “производството” на себум, който спомага за изграждането на хидропипиден защитен слой върху кожата.

За да избегнете «крокодилската кожа» и лющенето и да запазите вашата кожа копринено мека и еластична използвайте защитаващи хидратиращи и подхранващи био продукти за тяло, сутрин и вечер, след душа и особено, ако имате суха кожа или страдащи от сухота участъци. Наблягайте върху изключително сухите зони (лакти, колена, пети…) като нанасяте обилно специално масло /карите, манго, маслина/, изключително подхранващи, възстановяващи и защитаващи кожата. Дори и да имате голямо желание, през студените периоди избягвайте прекалено топлите вани и душове, които допълнително изсушават кожата, използвайте мек ексфолиант за тяло, който не е агресивен към кожата, която така или иначе “страда” от агресиите на студа през зимата.

Нашият съвет : За да се предпазите от прекомерно изсушаване използвайте овлажнител за въздух или дифузор, ако не разполагате с такъв, сложете съд пълен с вода в стаята, в която прекарвате най-млого време и спите. Може да допълните този ритуал с поставянето на 2-3 капки от любимото си етерично масло, или комбинация.

Трето - Погрижете се за ръцете си

Кожата на ръцете е деликатна и уязвима, защото хидролипидния филм, с който е защитена е много тънък и раним. Заедно с лицето, това е частта от тялото, която най-много и най-често е изложена на студ и вятър. Освен това има и допълнителни фактори, които оказват неблаготворно влияние върху нея – честото миене, работата на открито и други, като още повече я изсушават. Поради тази причина се налага тези участъци да бъдат още по-добре защитени, за да се предпазят от преждевременното стареене.

bio grija za ratze - bio-zone

За да запазите мекотата на своите ръце нанасяйте хидратиращ, подхранващ или защитен крем по няколко пъти на ден, особено ако ръцете ви са много сухи. В случай, че страдате от прекомерна сухота, вечер, преди да си легнете може да си направите една простичка терапия - нанесете плътен слой крем върху ръцете си, сложете ръкавици и оставете кремът да действа през нощта, за да възстанови епидермиса. На сутринта ви гарантираме, че ефектът ще е удивителен.

Нашият съвет: когато излизате навън, не забравяйте да сложите ръкавици, те ще държат ръцете ви на топло и ще ги предпазват. Когато вършите домакинска работа, като миене на съдове, почистване, простиране и др., слагайте предпазни ръкавици, за да предпазите ръцете си. Ако все пак решите да не използвате такива – добре подсушете ръцете и нанесете обилно хидратиращ и подхранващ крем.

Четвърто - Повишете имунитета си и се предпазете от настинки

Използвайте силата на етеричните масла, за да се предпазите от грип и настинки и за да повишите имунитета си. Те са най-силния естествен антибиотик и вършат чудеса.

ЗИМА = УЯЗВИМА И ИЗНЕЖЕНА КОЖА

Най-важното, което трябва да знаем за грижата за кожата през ЗИМАТА е, че това е периода, в който ние трябва ДА Я ЗАЩИТИМ, ДА Я УСПОКОИМ, ДА Я ПРЕДПАЗИМ.

47 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page