• БИОЗОН.БГ

Нека обърнем внимание на кожата си през зимата!


Какво трябва да знаем?

През зимата студът, вятърът и рязката смяна на температура /от топло на студено и обратно/ изсушават кожата и я правят чуствителна и много уязвима.

Важно едобре да я предпазите и да я подхраните, за да предотвратите изсушаването, което може да доведе до появата на цепнатини и рани, особено по устните и ръцете, местата кожата е изключително фина и нежна.

Добрата хидратация е важна, за да бъде кожата ви в добро състояние и да предпазите от стареене.

Първата важна стъпка през зимата трябва да бъде: ХИДРАТАЦИЯ ОТ ГОРЕ ДО ДОЛУ!

Ето няколко важни етапа от ритуала за грижа за кожата през студения пероид

Първо - Предпазете лицето си

Тъй като кожата на лицето не е защитена и е подложена на агресията на зимата, тя може да започне да опъва, да се зачервява и да ви щипе.

Всяка сутрин нанасяйте хидратиращ крем, съобразен с типа на вашата кожа /направете ТЕСТ ЗА ТИПА КОЖА/. Не забравяйте шията и деколтето, нежни зони, които са подложена на механично въздействие в следствие търкане от шалове и високи яки.

Вечер, подхранвайте вашата кожа с регенериращ нощен крем, за да я успокоите и да компенсирате загубата на влага поради излагането на студен въздух или отопление през деня, както и рязката промяна в температурата.

Задължително почиствайте лицето с подходящ продукт, изберете го според вашите нужди и предпочитания: крем за почистване, олио за почистване и разгримиране, мус, мицеларна вода или тоалетно мляко. Изборът от био почистващи продукти за лице е огромен – решението е ваше!

Не забравяйте устните - те са подложени на най-голяма агресия в студеното време. Те са с изключително фина кожа, нямат жлези с мастна секреця, напукват се и често стават болезнени и раздразнени. За да ги предпазите нанасяйте без никакво колебание, по няколко пъти на ден, балсам за устни или чисто масло от КАРИТЕ, манго или авокадо. Така ще запазите тяхната мекота и ще бъдат защитени и ходратирани.

Второ - Подхранете тялото си и си създайте здравословни условия в къщи и в офиса

Студът, отоплението /парно и климатици/, сухият въздух, разликата в температурите и търкането на дебелите зимни дрехи изсушават нашата кожа. От цялото тяло, след устните, най-чуствителни към изсушаването са вашите крака, тъй като там има най-малко мастни жлези, отговорни за “производството” на себум, който спомага за изграждането на хидропипиден защитен слой върху кожата.

За да избегнете «крокодилската кожа» и лющенето и да запазите вашата кожа копринено мека и еластична използвайте защитаващи хидратиращи и подхранващи био продукти за тяло, сутрин и вечер, след душа и особено, ако имате суха кожа или страдащи от сухота участъци. Наблягайте върху изключително сухите зони (лакти, колена, пети…) като нанасяте обилно специално масло /карите, манго, маслина/, изключително подхранващи, възстановяващи и защитаващи кожата. Дори и да имате голямо желание, през студените периоди избягвайте прекалено топлите вани и душове, които допълнително изсушават кожата, използвайте мек ексфолиант за тяло, който не е агресивен към кожата, която така или иначе “страда” от агресиите на студа през зимата.

Нашият съвет : За да се предпазите от прекомерно изсушаване използвайте овлажнител за въздух или дифузор, ако не разполагате с такъв, сложете съд пълен с вода в стаята, в която прекарвате най-млого време и спите. Може да допълните този ритуал с поставянето на 2-3 капки от любимото си етерично масло, или комбинация.

Трето - Погрижете се за ръцете си

Кожата на ръцете е деликатна и уязвима, защото хидролипидния филм, с който е защитена е много тънък и раним. Заедно с лицето, това е частта от тялото, която най-много и най-често е изложена на студ и вятър. Освен това има и допълнителни фактори, които оказват неблаготворно влияние върху нея – честото миене, работата на открито и други, като още повече я изсушават. Поради тази причина се налага тези участъци да бъдат още по-добре защитени, за да се предпазят от преждевременното стареене.

За да запазите мекотата на своите ръце нанасяйте хидратиращ, подхранващ или защитен крем по няколко пъти на ден, особено ако ръцете ви са много сухи. В случай, че страдате от прекомерна сухота, вечер, преди да си легнете може да си направите една простичка терапия - нанесете плътен слой крем върху ръцете си, сложете ръкавици и оставете кремът да действа през нощта, за да възстанови епидермиса. На сутринта ви гарантираме, че ефектът ще е удивителен.

Нашият съвет: когато излизате навън, не забравяйте да сложите ръкавици, те ще държат ръцете ви на топло и ще ги предпазват. Когато вършите домакинска работа, като миене на съдове, почистване, простиране и др., слагайте предпазни ръкавици, за да предпазите ръцете си. Ако все пак решите да не използвате такива – добре подсушете ръцете и нанесете обилно хидратиращ и подхранващ крем.

Четвърто - Повишете имунитета си и се предпазете от настинки

Използвайте силата на етеричните масла, за да се предпазите от грип и настинки и за да повишите имунитета си. Те са най-силния естествен антибиотик и вършат чудеса.

ЗИМА = УЯЗВИМА И ИЗНЕЖЕНА КОЖА

Най-важното, което трябва да знаем за грижата за кожата през ЗИМАТА е, че това е периода, в който ние трябва ДА Я ЗАЩИТИМ, ДА Я УСПОКОИМ, ДА Я ПРЕДПАЗИМ.

#зима #сухакожа #биокозметиказаподхранване #маслооткарите #увредениръце #етеричнимасла

Съвет ? Нещо Полезно ?
Оставете се да ви Насочим...

 

Имате проблем със съня.

Глезените ви се подуват. 

Имате пигментни петна.

Свържете се с нас: +359 890 202 303

Работно време на офиса:

Понеделник - Петък : 10.00 - 18.00 ч

София 1164, бул. Джеймс Баучер 2, Лозенец  

biozone@yahoo.com

  • Facebook - Black Circle
  • Twitter - Black Circle
  • Pinterest - Black Circle

© 2021 BioZone.BG

Copyrights